Početna Novosti Pjevajmo karaoke s novom značajko aplikacije Glazba u iOS-u 13

Pjevajmo karaoke s novom značajko aplikacije Glazba u iOS-u 13

30.09.2019

Ovo je najveća nova značajka aplikacije Music u iOS-u 13.

Volimo zadana rješenja Appleovih aplikacija i trudimo se upotrebljavati ih što češće. Zato nas je razveselilo predstavljanje sadržaja s glazbenim tekstovima.

Malo novih ikona i pokoje uljepšavanje – ali koga briga za to, kada tekstove pjesama sada možemo vidjeti preko cijelog zaslona? Čak i ne prate savršeno zvuk, baš kao pravi uređaj za karaoke.

Pozadina koja lagano pulsira i odgovara naslovnici albuma savršeno je pristojna, baš kao i tekstovi bjelkaste boje koji zadaju ritam. U isto vrijeme se prikazuje tri do pet redova teksta, koji se pomiču unaprijed kako pjesma odmiče. Također, možete ručno pomicati tekst, i pjesma će ga automatski pratiti.

Otvaranje ove funkcije ne može biti jednostavnije. Samo pokrenite bilo koju pjesmu dostupnu u Apple Musicu i dodirnite maleni balon u donjem lijevo kutu. Čim to napravite, iskočit će tekst i prekriti cijeli zaslon.

Moramo istaknuti da ova značajka funkcionira samo uz preplatu na Apple Music. Inače se tekst neće prepoznati, ni prikazivati za preuzetu glazbu. Također savršeno funkcionira za poznate pjesme, ali neke manje popularne nisu dostupne. Nadamo se da će se to uskoro promijeniti.

Jedini je nedostatak da se tekstovi prikazuju samo uz aktivnu vezu s internetom. Čak i ako ste pjesme preuzeli, tekstovi ih neće pratiti (još).

 

Izvor: iStyle Blog