Početna Novosti PokemonGo dostupan u 26 novih zemalja, uskoro dostupan i u Japanu

PokemonGo dostupan u 26 novih zemalja, uskoro dostupan i u Japanu

18.07.2016

Od svog lansiranja, ludo popularan PokemonGO postupno je dostupan u većem broju zemalja. Nedavno je aplikacija pokrenuta u Italiji, Španjolskoj, Portugalu i Velikoj Britaniji. A od sada je dostupna u 26 novih zemalja diljem Europe. Potpuni popis novih država je:  Austrija, Belgija, Bugarska, HRVATSKA, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Grčka, Grenland, Mađarska , Island, Irska, Latvija, Litva, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Norveška, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Švedska i Švicarska. U svih 26 zemalja aplikaciju PokemonGo moguće je preuzeti u App Storu ili Google Play-u.

Kao što je to bio slučaj gdje god je aplikacija PokemonGo pokrenuta, korisnici u novih 26 zemalja prijavljuju probleme poslužitelja. Neki se korisnici ne mogu prijaviti, dok drugi navode da se nakratko mogu prijaviti, ali ih aplikacija sama izbaci.  Iz Niantic-a javljaju da su upoznati sa problematikom te da rade na otklanjanju navedenih poteškoća.

U razgovoru za Reuters, Niantic CEO John Hanke ponovio je da tvrtka radi na tome da se igra proširi na što više zemalja je moguće, s ciljem pokretanja igre ​​u oko 200 zemalja diljem svijeta. Što se tiče sljedećih zemalja na popisu, Hanke, je rekao kako će aplikacija uskoro biti puštena i za Japan. Južna Koreja je također ciljana zemlja, iako tamo postoje problemi s mapiranjem softvera zbog problema sa Sjevernom Korejom. Hanke nije bio siguran o lansiranju aplikacije u Kinu s obzirom da moraju uzeti u obzir niz propisa vezanih za tu zemlju. Niantic CEO je također istaknuo da tvrtka razmišlja o uvođenju sponzoriranih Pokestopova, nešto o čemu se govorilo zadnjih par tjedna.

Ludost zvana PokemonGo u kratko se vrijeme proširila diljem svijeta te je postala nezaobilazna tema kako svjetskih tako i domačih medija. 

 

Izvor: 9to5mac.com