Početna Novosti Predstavljeni iPhone Xs i 6.5-inčni iPhone Xs Max

Predstavljeni iPhone Xs i 6.5-inčni iPhone Xs Max

13.09.2018

Apple je lansirao ovogodišnje modele iPhonea, a predvidjeli smo dva od tri predstavljena uređaja. Odradili su obaveznu nadogradnju S-serije, ali veći bi model mogao biti pravi mamac za korisnike.

Govorimo o S-godini zato što ove godine nismo očekivali velike promjene, nego elegantnije inovacije u pogledu specifikacija. Naše su se pretpostavke pokazale točnima, te se dizajn uređaja nije osobito promijenio, ali – srećom – ima dovoljno detalja koje možemo izdvojiti. Primjerice, dobili smo novu boju, zlatnu. To je ista ona boja koju je tvrtka lani željela predstaviti, ali to se nikada nije ostvarilo. Kao što dobro znamo, takve promjene korisnici uvijek cijene.

Međutim, još je važnije spomenuti monstruozni 6,5-inčni iPhone, koji je zbilja ugledao svjetlo dana. Nije poseban samo zato što je to najveći iPhone koji je Apple lansirao otkada taj uređaj postoji (podsjetnik – prvi je model imao mizernih 3,5 inča), nego zato što je to praktički najveći pametni telefon na čitavom tržištu.

Kao što smo već pisali, nema konkretnih promjena u dizajnu, ali zato je unutrašnjost sasvim nova. Primjerice, poboljšao se ppi zaslona, stereo zvuk još je bolji, Face ID je postao brži, trajanje baterije poboljšalo se za 30 minuta u odnosu na iPhone X, dok je baterija Xs Max modela dugotrajnija za 90 minuta, a tu je i bolja vodootpornost, što će tvrtka navodno dokazati u obliku jamstva, ali to još nije službeno potvrđeno.

A12 procesor zbilja je prešao u 7-nanometarsku sferu, čime je iPhone postao jedan od prvih pametnih telefona koji primjenjuje tu tehnologiju. Inače, ovaj će procesor raditi s četiri i šest jezgri, a sigurno će rasturiti na benchmark testovima. Kladim se da će biti na razini brojnih MacBookova.

Povećao se izbor veličina prostora za pohranu, pa sada možete imati 512 GB pohrane, što će vam omogućiti spremanje veće količine 4K materijala, premda nisam siguran da je ovo bila neophodna inovacija.

Još jedna nevjerojatna promjena jest uvođenje opcije Dual SIM-a, što je tvrtka realizirala zahvaljujući eSIM tehnologiji. Ne garantiramo da će to funkcionirati kod nas, ali nada umire posljednja. Što se tiče kineskog tržišta, ondje se nije trošilo vrijeme na eSIM – tamošnji će korisnici moći staviti dvije klasične SIM kartice u uređaj. Iskreno, nema razloga da im zavidimo.

Ukratko, radi se o pristojnoj nadogradnji, a model većeg zaslona sigurno će biti vrlo uzbudljiv. Jedva čekamo vidjeti kakav je osjećaj držati ga u rukama, a premda se tako ne čini, taj uređaj fizički nije puno veći od klasičnog Plus modela.

Čim saznamo službene informacije, nadopunit ćemo članak cijenama uređaja u našim trgovinama.

Izvor: iMagazin.hr