0 kom
X
Do besplatne dostave nedostaje vam 67,00 €
Početna iDućan Blog Razumijevanje izvještaja o uporabi u značajci vrijeme korištenja zaslona na Mac uređaju
iDućan Blog

Razumijevanje izvještaja o uporabi u značajci vrijeme korištenja zaslona na Mac uređaju

Petak, 29. studeni 2019.
Razumijevanje izvještaja o uporabi u značajci vrijeme korištenja zaslona na Mac uređaju

Ako ste na svom Mac uređaju uključili značajku vrijeme uporabe zaslona, bilo za sebe ili svoje dijete, vjerojatno ste postavili ograničenja, zakazali vrijeme isključenosti, ograničili pristup sadržajima ili sve navedeno. Ali još jedna odlična značajka ove funkcije su izvješća.

Razumijevanje izvještaja o uporabi u značajci vrijeme korištenja zaslona na Mac uređaju

Ako ste na svom Mac uređaju uključili značajku vrijeme uporabe zaslona, bilo za sebe ili svoje dijete, vjerojatno ste postavili ograničenja, zakazali vrijeme isključenosti, ograničili pristup sadržajima ili sve navedeno. Ali još jedna odlična značajka ove funkcije su izvješća.

Ako želite pratiti koliko je točno vaše dijete provelo pred zaslonom ili koju aplikaciju najviše upotrebljava, ova interaktivna izvješća mogu biti zbilja korisna. Mogu vam omogućiti da prilagodite postavke na temelju onoga što otkrijete.

Prođimo kroz ta izvješća u značajci vrijeme korištenja zaslona na vašem Mac uređaju kako biste mogli odlučiti trebate li nešto promijeniti ili postavke koje ste podesili savršeno funkcioniraju.

Dostupna izvješća o vremenu korištenja zaslona

Trenutno su dostupna tri korisna izvješća o vremenu korištenja zaslona. Proći ćemo kroz svaki, ali ako nešto želite preskočiti, ovdje imate sadržaj s poveznicama.

- Izvješće o korištenju aplikacija

- Izvješće o obavijestima

- Izvješće o uzimanju uređaja

Da biste pogledali bilo koje od ovih izvješća, pratit ćete iste korake. Otvorite Postavke sustava preko tipke na docku ili putem ikone Applea > Postavke sustava u glavnom izborniku. Potom idite na vrijeme korištenja zaslona. Ako imate uključeno dijeljenje s obitelji i želite vidjeti podatke određene osobe, odaberite korisnika u padajućem izborniku s gornje lijeve strane. Ako želite vidjeti izvješća vezana uz vašu djecu, a ne upotrebljavate dijeljenje s obitelji, morate se prijaviti u njihove račune i pristupiti samoj značajci.

Izvješće o korištenju aplikacija

Ovo je vjerojatno najvažnije od tri izvješća. Pokazuje koje su se aplikacije upotrebljavale, koliko dugo, kojim danima i u koje vrijeme. Dakle, na jednom mjestu možete vidjeti prilično impresivan dijapazon podataka. Kliknite na Izvješće o korištenju aplikacija s lijeve strane i svi će vam se podaci otvoriti s desne strane.

Pregled u obliku grafikona

U gornjem dijelu imate zgodan grafikon koji pokazuje sve aktivnosti. Možete pogledati podatke za danas ili za neki drugi dan. Također, možete pregledati podatke cijelog tjedna.

Gornji grafikon prikazuje korištenje po tjednu, a donji razbija taj tjedan u dane. Dakle, ako kliknete na M za Monday (ponedjeljak), u donjem ćete grafikonu vidjeti kada se tog dana koristila aplikacija.

Na mom primjeru za ponedjeljak vidjet ćete da sam bila najaktivnija između 7 i 15 h. A izravno ispod grafikona vidite da sam pretežito upotrebljavala aplikacije iz kategorije društvenih mreža, produktivnosti i kreativnosti. Štoviše, možete vidjeti točan broj sati i minuta koje sam provela koristeći aplikacije u svakoj od tih kategorija.

Podaci iz grafikona

Sada kada razumijete kako grafikoni funkcioniraju i kako ih prikazati, vrijeme je da se pozabavimo detaljima. Na dnu prozora imate detalje o aplikacijama. Ako kliknete na aplikacije ili kategorije, vidjet ćete podatke o pojedinačnim aplikacijama. Primjerice, u gornjem smo primjeru gledali sve aplikacije i sve kategorije. Ali što ako vas zanimaju podaci određene aplikacije ili kategorije?

Ako kliknete na aplikacije, možete odabrati pojedinačnu aplikaciju na popisu kako biste vidjeli kako se ona upotrebljavala. Na donjim slikama možete vidjeti da sam počela koristiti aplikaciju Poruke oko 8 h, a aplikaciju Glazba oko podneva.

Isto vrijedi za kategorije: ovdje možete vidjeti da sam aplikacije vezane uz produktivnost upotrebljavala gotovo cijeli dan, ali one iz kategorije kreativnosti samo ujutro.

Detalji o aplikacijama

Osim što u gornjem grafikonu možete vidjeti podatke o aplikacijama i kategorijama, možete vidjeti i neke detalje te poduzeti neke radnje.

Za početak, primijetit ćete da postoje stupci vrijeme i ograničenja i za aplikacije i za kategorije. To je odličan način da provjerite koliko vremena provodite koristeći određenu aplikaciju te jesu li postavljena bilo kakva ograničenja.

Kada prijeđete kursorom preko neke aplikacije ili kategorije, pojavit će se zelena ikona pješčanog sata. Ako kliknete na tu korisnu tipku, otvorit će se prozor ograničenja aplikacija. Dakle, ako smatrate da se previše vremena provodi koristeći određenu aplikaciju ili kategoriju, ovdje možete podesiti ograničenja.

Ovdje možete još otkriti informacije o kategorijama, kojoj su dobi aplikacije namijenjene te detalje o razvojnim programerima (nećete naći sve te podatke za sve aplikacije). Kliknite aplikacije na dnu, stavite kursor iznad željene aplikacije, pa kada vidite ikonu za informacije, kliknite na nju.

Interaktivna izvješća o uporabi aplikacije daju vam jasan pregled o tome kako vaše dijete provodi svoje vrijeme pred zaslonom.

Izvješće o obavijestima

Ovo je drugo izvješće koje možete pregledati – samo kliknite na njega s lijeve strane. Ovdje ćete vidjeti pregled svih obavijesti koje ste primili te od kojih aplikacija. Grafikon funkcionira isto kao i za izvješće o uporabi aplikacija. Dakle, odaberite dan ili tjedan, te u prikazanim grafikonima provjerite aktivnosti vezane uz obavijesti.

Na dnu prozora možete vidjeti koje su vam aplikacije slale obavijesti te koliko često u razdoblju koje ste odabrali.

Izvješće o uzimanju uređaja

Zadnje dostupno izvješće odnosi se na Pickups, te prikazuje informacije o tome koliko ste puta probudili uređaj i koju ste aplikaciju pritom prvu otvorili.

Ponovno, grafikoni na vrhu funkcioniraju jednako kao u drugim izvješćima. A na dnu imate popis aplikacija iz tih grafikona i možete vidjeti broj pickupsa za svaku od njih.

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Uvjetima kupnje pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Facebook messenger (like page)
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel