Početna Novosti U razvoju kupnja na rate na Apple Payu

U razvoju kupnja na rate na Apple Payu

14.07.2021

Apple priprema novu uslugu koja će korisnicima Apple Paya omogućiti da kupuju proizvode i plaćaju ih u mjesečnim ratama, uspoređujući postojeće mogućnosti mjesečnog plana plaćanja poput Affirm i PayPal. Bloomberg kaže da je ova značajka u razvoju i pod internim nazivom "Apple Pay Later".

Appleova usluga bila bi izravno integrirana s Apple Payom. Navodi se da se Apple surađuje s Goldman Sachsom na novoj shemi. Goldman Sachs već služi kao pomoćna banka iza Apple kartice.

Ponude "Kupi sada, plati kasnije" u posljednjih nekoliko godina pomalo vraćaju popularnost.

Nova značajka zvuči slično programu koji je dostupan korisnicima Apple Card-a. S mjesečnim ratama Apple Card, vlasnici Apple Card mogu kupiti iPhone i druge Apple uređaje s 0% financiranja tijekom 24 mjeseca.

Nova shema "Apple Pay Later" neće zahtijevati vlasništvo nad Apple Cardom. U osnovi, Apple će uskoro omogućiti korisnicima da lako kupe bilo što putem Apple Paya i dobiju ga na mjesečnom planu financiranja. Goldman Sachs bit će temeljni zajmodavac kredita za obročne planove. Cijena dionica Affirma pala je više od 10% u odnosu na objavljeno izvješće.

Izvješće ukazuje na to da će se kupci morati prijaviti i biti odobreni kroz postupak prijave u aplikaciji Novčanik. Bloomberg kaže da će biti dostupni beskamatni i akumulirajući planovi:

Usluga trenutno planira raditi na sljedeći način: kada korisnik izvrši kupnju putem Apple Paya na svom Apple uređaju, imat će mogućnost platiti je putem četiri beskamatna plaćanja izvršena svaka dva tjedna ili tijekom nekoliko mjeseci uz kamate, rekao je jedan od ljudi. Plan s četiri plaćanja interno se naziva "Apple Pay in 4", dok se dugoročniji planovi nazivaju "Apple Pay Monthly Installments".

Uvođenje će nesumnjivo privući nadzor regulatornih tijela, s toliko mnogo vlada koje će gledati na reformu. Čak i prije toga, Europska komisija već istražuje tvrdnje da Apple nepravedno daje prednost Apple Payu u odnosu na suparničke beskontaktne sustave plaćanja na iPhoneu.

Izvor: 9to5Mac