Početna Novosti Sada možete zaključati WhatsApp s biometrijskom autentifikacijom

Sada možete zaključati WhatsApp s biometrijskom autentifikacijom

05.02.2019

Zahvaljujući najnovijem ažuriranju aplikacije, moći ćete čitati razgovore samo s Face ID-em ili Touch ID-em; naravno, ako to želite.

Među Facebookovim uslugama čavrljanja (Facebook Messenger, Instagram poruke, WhatsApp), WhatsApp je bez sumnje najsigurniji, budući da se poruke šalju s end-to-end enkripcijom, tako da ih samo pošiljatelj i primatelj mogu pročitati. Sada, s najnovijim ažuriranjem, aplikacija dodatno povećava sigurnost.

Od sada, korisnici mogu zaključati aplikaciju s biometrijskom autentifikacijom. U praksi, to znači da ako uključite ovu funkciju, aplikaciju možete otvoriti samo uz pomoć Face ID-a ili Touch ID-a, čak i ako je vaš telefon otključan.

Sve što trebate učiniti je ažurirati aplikaciju putem App Storea na 2.19.20 verziju, zatim otići na Postavke i uključiti ovu opciju u izborniku Račun/Privatnost. Važno je napomenuti da čak i ako uključite ovu opciju, novopristigle poruke se i dalje mogu pročitati na zaključnom zaslonu. Kako bi to spriječili, idite na Postavke > Obavijesti > Pokaži pretpregled i promijenite zadanu postavku.

Također je zanimljiva i činjenica da je zbog ovih sigurnosnih funkcija aplikacije WhatsApp upitno kako će Facebook uspjeti spojiti svoje chat usluge u jednu platformu, budući da ostale nemaju tako cool značajke kao što ima WhatsApp.

 

Izvor: iMagazin.hr