Početna Novosti Siri funkcija koju možda niste koristili do sada

Siri funkcija koju možda niste koristili do sada

03.09.2018

Današnji članak je o manje poznatoj funkciji koja bi mogla biti novost čak i za veterane iPhonea. Pogledajte što Siri zna…

Većina nas jednostavno ignorira Siri. Glavni razlog tome bi mogle biti jezične barijere i činjenica da Appleova osobna asistentica ima nekoliko nedostataka u odnosu na konkurenciju. Ili jednostavno zato što glasovne naredbe nisu tako rasprostranjene. Ali ona ima apsolutno korisnu funkciju koju biste mogli voljeti.

Ne, Siri nije naučila pričati hrvatski, ali uz malo znanja engleskog jezika, možete joj narediti da pretraži vaše fotografije po različitim detaljima. Ovo je segment u kojemu su iPhone uređaji puno napredovali u proteklih nekoliko godina. Aplikacije Kamera i Fotografije su otvorene knjige za umjetnu inteligenciju.

Što to znači? Možete ju naučiti imena vaših prijatelja ili obitelji i sustav će ih moći prepoznati na fotografijama. Što vam omogućuje da koristite Sirinu pametnu pretragu na napredniji način.

Također možete pretraživati po datumima, praznicima, događajima kao i po ljudima, predmetima i životinjama. Prilično je jednostavno ako joj kažete: “Hey Siri, pokaži mi fotografije na kojima je Christina od prošlog Božića.”, i zatim će usluga navesti sve fotografije o toj osobi na tom događaju.

Možete pretraživati po aktivnostima poput “Pokaži mi fotografije sa skijanja 2015”, i prikazat će vam se sve fotografije snimljene u skijaškom kampu. Dakle, ova funkcija vam omogućuje da pronađete fotografije koje ne možete pronaći pomičući se gore-dolje u vašim albumima.

Izvor: iMagazin.hr