Početna Novosti Što Nam donosi iOS 14.7

Što Nam donosi iOS 14.7

20.07.2021

Apple je danas objavio iOS 14.7 za javnost nakon nekoliko mjeseci beta testiranja. iOS 14.7 je manje ažuriranje od nekih ažuriranja koja su mu prethodila, ali još uvijek postoji nekoliko značajnih značajki.

Podrška za MagSafe baterijski paket

Apple je u srpnju predstavio MagSafe bateriju koja je dizajnirana za rad s iPhone 12, 12 mini, 12 Pro i 12 Pro Max. iOS 14.7 uvodi podršku za ‌MagSafe Battery Pack‌, a za upotrebu potrebno je ažuriranje.


Na iPhoneu možete vidjeti razinu napunjenosti ‌MagSafe Battery Pack‌ putem widgeta Batteries na početnom zaslonu ili putem "Today View", a razina napunjenosti baterije dostupna je odmah uz očitanja baterije ‌iPhone‌, Apple Watch i AirPods.

Spajanje Apple kartica

Apple je najavio "Apple Card Family sharing" u travnju i uveo većinu funkcionalnosti u ažuriranju za iOS 14.6, ali iOS 14.7 donosi podršku za spajanje dvije Apple kartice.


Dva vlasnika Apple Card koja žele dijeliti jedan račun "Apple Card" sada mogu spojiti svoje račune, što rezultira većim kreditnim ograničenjem s nižim APR-om dva računa.

Postupak spajanja računa može se pokrenuti u aplikaciji Novčanik.

Upravljanje odbrojavanjem HomePod

Uz iOS 14.7, sada postoji mogućnost upravljanja timerima na HomePodu putem aplikacije Home.

Informacije o kvaliteti zraka

Podaci o kvaliteti zraka u aplikaciji Vrijeme i karte proširili su se na Kanadu, Francusku, Italiju, Nizozemsku, Južnu Koreju i Španjolsku.

Ažuriranja podcasta

U aplikaciji Podcasts, biblioteka sada ima opciju koja omogućava korisnicima da vide sve emisije ili samo emisije koje slijede.

Ispravke pogrešaka

Postoji nekoliko značajnih ispravki programskih pogrešaka koje je Apple riješio u ažuriranju iOS-a 14.7. Appleove napomene o izdanju uključuju sljedeće:

 - Riješen je problem zbog kojeg bi reprodukcija zvuka bez gubitaka Dolby Atmos i Apple Music mogla neočekivano prestati.

 - Obnavlja se poruka o servisu baterije koja je možda nestala nakon ponovnog pokretanja na nekim modelima iPhone 11.

 - Ispravljena je pogreška koja je uzrokovala da Brailleovi zasloni prikazuju nevaljane informacije prilikom sastavljanja poštanskih poruka.

 - Riješena je greška koja bi mogla uzrokovati nestanak opcije izbornika popisa za reprodukciju u "Apple Music".

Čini se da i ažuriranje za iOS 14.7 ispravlja grešku koja bi mogla uzrokovati da WiFi uređaja ‌iPhone‌-a prestane raditi ako je povezan s WiFi mrežom pod nazivom "% p% s% s% s% s% n." To se ne spominje u Appleovim napomenama o izdanju, ali povezivanje s mrežom s tim imenom više nije problem nakon instalacije iOS-a 14.7.

Izvor: MacRumors