Početna Novosti Sve novo s jučerašnjeg Apple Eventa

Sve novo s jučerašnjeg Apple Eventa

19.10.2021

Saznajte sve što nam Apple predstavio jučer na svojem eventu. Od novih HomePod mini sada u bojama, novih AirPodsa 3 i novih MacBook Pro u 14" i 16".

Apple Music Voice Plan

Apple je predstavio i ponudio novi plan preplate na Apple Music po još povoljnijoj cijeni, plan je fokusiran oko Siri za puštanje playlista koje odgovaraju vašem raspoloženju i željama. Na primjer "Play the dinner party playlist,” “Play something chill,”  ili “Play more like this” za personalizarane playste. No naprednije mogučnosti neće biti dostupne u ovom planu pretplate kao Spatial Audio ili Lossless Audio, koje su dostupne u večim planovima pretplate.

Apple HomePod mini

Apple je također prestavio povezivanje Apple Music Voice Plana petplate s HomePod mini  za još bolju itegraciju muzike u vaše životno okruženje, te isti će biti dostupan u tri nove boje, žutoj, naranđastoj i plavoj.

Apple AirPods 3

Apple je također predstavio novu generaciju AirPodsa s novim dizajnom, unaprijeđenom baterijom koja podržava do 6 sati slušanja i ukupno s kučištem do 30 sati, gdje 5 minuta punjenja omogućava 1 sat vremena slušanja, novi adaptivni eq za još bolje razgovore, Spatial Audio te podršku za MagSafe bežični punjač.

Apple Silicon M1 Pro i M1 Max

I zvijezda večeri, novi Apple čipovi za Pro korisnike. Apple M1 Pro sa svojim 10 jezgrenim CPU i do 16 jezgrenim GPU. Što omogučava do 70% brži CPU  i do 2x brži GPU nasparam M1, sa podrškom do 32GB RAM memorije i propusnost memrorije do 200GB/s.

No Apple je predstavio i još močniji M1 Max sa dvostruko više GPU jezgri koje omogučavaju do 4x performanse naspram M1 čipa, propusnost memorije do 400GB/s i do 64GB RAM memorije. 

Sve to nam daje još neviđene performanse za rad u audio/video obradi, modeliranju, programiranju u prijenosnom računalu, i sve tu uz jako malu potrušnju energije, te performanse su dostupne bez obzira dali je uređaj spojen na punjač ili je samo na bateriji. 

Apple MacBook Pro 14" i 16"

Pogonjeni novim čipovima Apple je prestavio i nove MacBook uređaje, manji 14" model i veći 16" model. Uređaji počinju s M1 Pro čipom 16GB RAM i 512GB SSD memorije, uz moguććnost nadogradnje na M1 Max čip i do 64GB RAM i 8TB SSD. Uređaji u načelu isti s malim razlikama, od kojih je glavna veličina zaslona i baterije, te podrška za brzo punjenje. Manji 14" MacBook Pro podržava do 97W punjač, dok 16" podržava do 140W brzo punjenje, koje omogućava punjenje do 50% baterije u 30 minuta.

Na uređaje se također vraćaju HDMI port, utor za SD karticu i MagSafe 3 konektor za punjenje. Uz to uređaj je opremljen s 3 USB-4 konektora i 3.5mm utor za slušalice s podrškom za slušalice s visokom impendancijom. Te podrškom za spajanjem više ekrana, M1 Pro podžava 2 dodatna Apple Pro XDR monitora, M1 Max podržava 3 Apple Pro XDR monitora i 4K TV.

Zasloni na uređajima su miniLED tehnologije s ProMotion tehnologijom do 120Hz, koji su veći od prethodnika u istom kučištu, kamera je nadograđena na 1080p i okvirena u ekran.