Početna Novosti Sve novo s Apple "Peek Perfomance" Eventa

Sve novo s Apple "Peek Perfomance" Eventa

09.03.2022

Apple je jučer održao event pod nazivom "Peek Performance", na kojem su predstavljeni novi Mac Studio u paru sa Studio monitorom, pojačani iPad Air, novu generaciju iPhone SE i nove boje za iPhone 13.

iPhone 13 od sada možete naručiti u Zelenoj boji,

a iPhone 13 Pro seriju u Apline Green boji.

iPad Air 5

Apple je također predstavio i nadogradnju za iPad Air koji od sada dolazi s M1 čipom za još bolje perfomanse, koji omogućuje veću brzinu uređaja, lakše pokretanje aplikacija i glatko igranje igrica. iPad Air je također dobio nadogradnju prednje kamere s podrškom za Center Stage, te podršku za 5G konektivnost.

Novi iPad Air 5 dolazi u 5 boja: Siva, Bijela, Roza, Plava i Ljubičasta

iPhone SE 3. generacija

Apple je predstavio i novu generaciju iPhone SE koji je ostao u svom dobro poznatom obliku iPhone 8, ali s A15 čipom koji poboljšao trajanje baterije, unaprijedio kvalitetu slike i ubrzao telefon u svakodnevnom korištenju, te donio podršku za 5G konektivnost.

Mac Studio i Studio Monitor

Apple je također predstavio Mac Studio, koji sa svojim M1 Max ili M1 Ultra daje vrhunske performanse u desktop okruženju, te zaokružuje desktop priču s 27" Studio Monitorom.

Mac Studio izgleda kao visoki Mac mini, s do 20 procerskih jezgri i do 64 grafičke jezgre, do 128GB dijeljene memorije, ovaj Mac vam omogućava odrađivanje najzahtjevnijih zadataka u nevjerotnoj brzini i lakoći.

 

U paru s Mac Studio Apple nam je predstavio i Studio Monitor. Monitor od 27" u rezoluciji od 5K i P3 gamutom boja, i razinom osvjetljenja od 600 nitna. Monitor dolazi sa ugrađenim A13 Bionic čipom, 12MP web kamerom s Center Stage, 6 zvučnika s podrškom za Spatial audio. Monitor ima 3 USB-C konektora s brzinama do 10 Gb/s i jedan Thunderbolt konektor za video signal koji može isporučiti do 96W snage za punjenje.

 

Detaljnije na: Apple Newsroom