Početna Novosti Tiha nadogradnja iMaca

Tiha nadogradnja iMaca

20.03.2019

Apple je nadogradio modele iMaca, što uglavnom podrazumijeva nove i snažnije procesore. Dizajn se nije mijenjao.

Ljubitelji iMaca već predugo žele novi uređaj, jer su od prošle nadogradnje prošla 652 dana. Pa, danas je došao i taj dan, ali nema prevelikih promjena.

Najvažnija promjena je činjenica da novi iMaci imaju Intel Core procesore 8. i 9. generacije, što je osjetno pojačanje snage u odnosu na ranije generacije. Možete naručiti procesor Core i7 osme generacije s 3,2 GHz i šest jezgri, te zaslonom veličine 21,5 inča, dok 27-inčni 5K model može biti opremljen procesorom Core i9 devete generacije s 5,0 GHz i Turbo Boostom. Prema Appleu, sada su 21,5-inčni modeli oko 60% brži u odnosu na prethodnu generaciju, dok 27-inčni modeli imaju 2,4 puta bolje performanse od svojih prethodnika.

Kao i kod MacBooka Pro, grafička kartica Radeon Pro Vega dostupna je i za iMace. To znači oko 80% bolje performanse nego prije.

Što se tiče memorije, umjesto 2133 MHz, imat ćete 2666 MHz DDR4 RAM-a. Početni 21,5-inčni model počinje od 8 GB i ide do 32 GB, a veći prostor za pohranu dostupan je za 27-inčni model, a iznosi 2 T SSD-a.

To je uglavnom sve. Dizajn je ostao isti – rješenje iz 2012. je i više nego odlično. Isto vrijedi za zaslon, ulaze i boje, pa možemo zaključiti da se izvana ništa nije promijenilo. Klasični 21,5-inčni model i dalje dolazi s 1 TB SATA prostorom za pohranu, pa se isplati nadograditi na 256 GB SSD-a.

I na kraju, još jedna novina: iMac Pro se može kupiti s memorijskim modulom od 256 GB za sve one koji žele spasiti svijet svojim računalima.

Današnja je nadogradnja prilično neočekivana nakon jučerašnjih vijesti jer zbilja nismo očekivali ništa više.

Što mislite o novitetima s iMacima? Koje druge nadogradnje očekujete?

 

Izvor: iMagazin.hr