Početna Novosti Touch ID ipak neće biti ugrađen u zaslon iPhonea

Touch ID ipak neće biti ugrađen u zaslon iPhonea

06.09.2018

Iako Apple nije u potpunosti odustao od ove ideje, kako nam je rekao naš omiljeni prorok za Apple, zaista se čini da ni ove godine neće biti skenera otiska prsta koji je ugrađen u zaslon iPhonea.

Ming.Chi Kuo ponovno je izvijestio međunarodne medije, a ovoga puta pričao je o davno zaboravljenoj temi. On tvrdi kako u Cupertinu nisu odbili ovu ideju, ali ipak ne planiraju integrirati Touch ID u zaslon. To i nije bilo neko pretjerano iznenađenje, dok Kuo nije spomenuo kako bi drugi konkurenti to mogli upotrijebiti.

Kuo zna da Apple i dalje razvija ovu značajku, ali Face ID je bio toliko uspješan da bilo koja nova tehnologija neće biti implementirana u novom iPhoneu Xs. U siječnju je postojao samo prototip, međutim, Vivo ga je isprobao tijekom ljeta. Ne možemo znati kolika je njegova preciznost u odnosu na Touch ID ili bilo koji drugi skener, ali tehnologija definitivno postoji.

Ne možemo znati ima li Apple bilo kakav razvoj koji bi mogao biti spreman za lansiranje ove godine. Ali Face ID je potpuno jedinstveno rješenje na tržištu koje omogućuje Appleu da bude barem dvije godine ispred ostalih. I doista se čini da je to bila pobjednička ideja. Korisnici vole Face ID, no proizvođači Androida ipak preferiraju koristiti skenere otiska prsta kao primarnu metodu identifikacije.

Analitičar s jakim izvorima u lancu dobavljača je također napomenuo da bi sljedeće godine Samsung mogao sakriti senzor osjetljiv na dodir ispod zaslona. Moraju smisliti nešto novo, jer prepoznavanje lica na Galaxy S9 i Note 9 uređajima izgleda poput igračke u odnosu na Appleovo rješenje.

Srećom, nakon dugogodišnje monotonije, čini se da rješenja različitih proizvođača počinju rasti u različitim smjerovima, što bi moglo ojačati konkurenciju na tržištu. I na kraju dana, najveći pobjednik ove utrke bi mogli biti mi, korisnici.

Izvor: iMagazin.hr