Početna Novosti Tresorit Send: dijelite šifrirane datoteke besplatno

Tresorit Send: dijelite šifrirane datoteke besplatno

24.12.2018

U slučaju da ponekad poželite poslati datoteke na siguran način…

Tresorit Send je nedavno pokrenuta usluga za slanje šifriranih datoteka od strane Tresorita, tvrtke koja je bazirana u Švicarskoj i Mađarskoj te je poznata po svojim cloud uslugama. Uz pomoć ove usluge, svatko može slati velike datoteke (do 5GB) s velikom lakoćom i na puno sigurniji način nego s ostalim uslugama za dijeljenje datoteka.

Iako biste kao privatna osoba trebali obratiti pozornost kada šaljete osjetljive podatke, u poslovnom životu je to i više nego neophodno. Samo pomislite na sve probleme koji bi mogli nastati ako nesposobna strana dobije pristup važnom ugovoru ili običnom dokumentu…

Osim što se bavi s velikim datotekama koje bi obično prešle ograničenje onih koje možete poslati putem e-maila, dodatna sigurnosna funkcija je odlična prednost Tresorit Senda. Korisnik zna točno koliko puta je podijeljena datoteka otvorena, može se dodati zaporka, a korisnik može opozvati podijeljeni dokument. Kreirane poveznice vrijede 7 dana te ih možete otvoriti 10 puta.

Naravno, najvažnija značajka ove usluge je end-to-end enkripcija. Tresorit je nesumnjivo među vodećima kada je riječ o tome. Ako uspiju hakirati njihovu cloud uslugu, hakerima je obećan iznos od 50 000 dolara, no, unutar godine dana hakeri iz 238 različitih država nisu uspjeli u tom pothvatu.

Tijekom našeg testa, otkrili smo da usluga radi ono što treba bez ikakvih problema. Platforma je jednostavna i laka za korištenje, a obećane usluge rade savršeno, unatoč tome što je usluga dostupna kao beta verzija. Navodno, zbog enkripcije, proces dijeljenja je nešto sporiji u odnosu na druge usluge za dijeljenje datoteka.

Obvezna je za posao, ali u slučaju osjetljivih podataka je korisna i za privatne osobe.

 

Isprobajte ju OVDJE!

 

Izvor: iMagazin.hr