Početna Novosti Tri važne najave s CES-a

Tri važne najave s CES-a

15.01.2019

Na jednom od najvećih svjetskih sajmova elektroničkih uređaja, CES, ove je godine predstavljeno mnogo zanimljivih novotarija. Nekoliko među njima na neki je način povezano s Appleom. Izdvojit ćemo tri najvažnije.

Jedan od najvažnijih tehnoloških događaja godine, Consumer Electronics Show (CES), organizira se svake godine u Las Vegasu. Ondje se predstavljaju gotovo svi proizvođači, osim Applea, koji ipak uvijek iskoristi priliku da preotme slavu drugima.

Iako Apple službeno ne sudjeluje na tom događaju, to ne znači da nema važnih najava koje se tiču tvrtke iz Cupertina i njihovih proizvoda. Tako smo ove godine izdvojili tri takve najave.

Pametni televizori s podrškom za AirPlay 2

Prije otprilike tjedan dana na internetskoj stranici Applea otkriveno je da će vodeći proizvođači televizora omogućiti podršku za AirPlay 2. Tada smo jedino bili sigurni da se ta objava odnosi na Samsung. Međutim, sada znamo da su se i LG, Sony i Vizio pridružili zabavi. Štoviše, ova posljednja tvrtka najavila je i podršku za HomeKit.

Ako usporedimo ove najave s glasinama koje kolaju već neko vrijeme, te ako tome dodamo informacije koje je Cook podijelio u zadnjem intervjuu, imamo čvrstu osnovu za očekivanje da će Appleova dugo očekivana usluga za streamanje uskoro biti dostupna.

Mophie maska s baterijom

Mophie, tvrtka koja proizvodi dodatke te surađuje s Appleom, predstavila je dodatak koji ni Apple nema u svojoj ponudi: baterijsku masku za iPhone XS, iPhonea XS Max i iPhone XR, a koja čak nije ni ružna.

Ta bi maska navodno mogla produljiti radno vrijeme iPhonea XS do 25 sati, a iPhonea XS Max i iPhonea XR čak do 31 sat. Ni cijena nije tako užasna – izvorna je 120 dolara, ali bolje je da se mi pripremimo na nešto veću brojku ako se taj dodatak nađe na policama naših trgovina.

Jedna od najvažnijih značajki te maske jest da ne puni uređaj putem Lightning ulaza nego bežično, pa ulaz ostaje slobodan za sve druge potrebe.

Također, moramo napomenuti da Apple navodno radi i na svojoj baterijskoj maski.

MFi Lightning – USB-C kabel

Apple je prošli mjesec najavio članovima svojeg programa Made for iPhone da je sada dozvoljena proizvodnja Lightning – USB-C kabela i proizvođačima treće strane. Belkin i Griffin nisu dugo oklijevali te su na CES-u predstavili neke prototipe. Navodno će biti dostupni za kupnju na proljeće.

 

Izvor: iMagazin.hr