Početna Novosti TripMode: Čuvajte podatkovni promet kada dijelite svoj Hotspot

TripMode: Čuvajte podatkovni promet kada dijelite svoj Hotspot

14.01.2019

Ako često dijelite svoju podatkovnu mrežu sa svojim laptopom, ali bojite se da ćete tako potrošiti sav promet, ova bi aplikacija mogla biti savršena za vas!

Baza Appleovog ekosustava jest tzv. Continuity. Taj riječ krije brojne trikove, poput Handoffa, Universal clipboarda i Continuity Camere. I – naravno- svima omiljeni Instant Hotspot.

Ova posljednja stvar ima odličnu značajku, a to je da zna kada su vaš MacBook (na primjer) i vaš iPhone blizu jedan drugoga – tada je dovoljan jedan dodir da svoju podatkovnu mrežu podijelite sa svojim računalom.

Sve funkcionira brzo i učinkovito, iako se teško time upravlja. Ne možete znati koliko vaše računalo smije upotrijebiti podatkovnog prometa, ne možete upravljati pristupom aplikacija i sl. Zato se lako može dogoditi nešto poput sljedećeg scenarija:

Dok Spotify preuzima novu offline playlistu, macOS preuzme svoje najnovije ažuriranje, a započne i sinkronizacija fotografija.

Na žalost, ti i slični procesi mogu potrošiti velike količine podataka, što je bespotrebna posljedica ako ste samo željeli otvoriti jednu internetsku stranicu.

Tu na scenu stupa TripMode. U principu, jedina zadaća te aplikacije jest automatski prepoznati kada se povežete sa svojim osobnim hotspotom te tada blokirati pristup internetu svim programima koje sami odaberete.

Naravno, tu su i druge postavke, primjerice, možete podešavati različite profile i rasporede aktivacije. Osim toga, lako možete i provjeriti koliko vam je podatkovnog prometa ostalo.

TripMode može biti koristan i ako ste povezani na spori WiFi, koji ne želite dodatno usporavati bespotrebnim preuzimanjima u pozadini.

Ova aplikacija dostupna je za Windows i za Mac po cijeni od 7,99 dolara, pa je lakše uložiti u ovu aplikaciju i dugoročno štedjeti na podatkovnom prometu. U slučaju da ste pretplaćeni na Setapp, ovu aplikaciju možete preuzeti besplatno.

 

Izvor: iMagazin.hr