Početna Novosti Uskoro možda stiže nova generacija najružnijeg Appleovog proizvoda

Uskoro možda stiže nova generacija najružnijeg Appleovog proizvoda

07.01.2019

U iOS-u se pojavio novi model Smart Battery Casea. I gle čuda, postoji šansa da neće biti ružan kao svoj prethodnik.

Kada pričamo o estetici Appleovih proizvoda, obično upotrebljavamo pridjeve poput lijepo, prekrasno, elegantno i slične varijante. Međutim, uvijek ima iznimki jer se svima može potkrasti greška. Vrhunski primjer takve dizajnerske greške bez ikakve sumnje je ovo (upozoravamo da je slika uznemirujuća):

Smart Battery Case savršen je primjer principa „funkcija prije estetike“. Poslužit ću se klasičnom argumentacijom majke koja zna da ima ružno dijete: u principu se radi o solidnom proizvodu koji radi sve što treba, čak je i koristan, ali nije baš oku ugodan.

Naravno, to uopće nije važno, već smo rekli sve o toj temi prije par godina. Pravo je pitanje trebamo li se već početi pripremati za sljedeću uvredu dobrom ukusu ili bi nas Jony Ive mogao spasiti. Jer, nema sumnje da uskoro stiže nova generacija pametne baterijske maske…

Prve naznake toga pojavile su se početkom prosinca, a sada je korisnik s Reddita otkrio važnu ikonu u iOS-u 12.1.2 kada je pokušao iskoristiti postojeći Smart Battery Case na iPhoneu XS (neću vam pokazati sliku jer je zbilja šokantna). Među widgetima koji pokazuju stanje baterije, pojavila se ikona baterijske maske, ali u novom obliku.

Naravno, na temelju te ikone ne možemo zaključiti puno o novom proizvodu, ali očito je da će dizajn biti malo drugačiji. Jedno je ipak sigurno: nova generacija tog uređaja zasigurno je na putu.

Jony, navijamo za tebe…

 

Izvor: iMagazin.hr