Početna Novosti Veliko isčekivanje iOS 15.4 i macOS 12.3

Veliko isčekivanje iOS 15.4 i macOS 12.3

01.02.2022

Prije nekoliko dana smo dobili ažuriranja za iOS i macOS, te je Apple objavio beta verzije iOS 15.4 i macOS 12.3 koje donose FaceID otključavanje telefone s maskom i Universal Control.

Nova opcija "Use Face ID with a mask" omogućava otključavanje telefona s nošenjem zaštitne maske bez upotrebe Apple Watch. Apple je naveo da funkcija najbolje radi ako nosite naočale, i ponuđena je opcija registracije više pari naočala koje redovito nosite, nažalost funkcija ne radi sa sunčanim naočalama. Za razliku od otključavanjem s Apple Watch koja može otključati samo telefon, "Use Face ID with a mask" se može koristiti s Apple Pay i AutoFill u Safariu. Za sada ta opcija je dostupna samo korisnicima iPhone serije 12 i 13, da li će tako ostatati u službenoj verziji ažuriranja još nije poznato.

Također s iOS 15.4 će omogućiti korisnicima u Europi dodavanje Covid potvrda u aplikaciju Wallet.

S novim ažuriranjima napokon nam je došao "Universal Control" koji omogućava upravljanjem više uređaja s jednim mišem i tipkovnicom. Tako će te moći upravljati Vašim iPadom s tipkovnicom i trackpadom Vašeg MacBooka, funkcija također omogućuje povlačenje datoteka s iPada na MacBook i obrnuto bez dodatnih koraka, samo Drag and Drop.