Početna Novosti WhatsApp od sada dostupan i na Mac OS X verziji

WhatsApp od sada dostupan i na Mac OS X verziji

19.05.2016

WhatsApp je u utorak objavio verziju svoje aplikacije za Mac OS X. Pokretanje Mac clienta dolazi nekolko mjeseci nakon što je ovaj servis, koji je u vlasništvu Facebooka, pokrenuo web sučelje i jedan mjesec nakon što je pokrenuo enkripciju komunikacije između korisnika u svrhu zaštite njihove privatnosti.

Kao i web client, ova aplikacije oslanja se na mobilnu verziju komunikacijske platforme. Kao i iMessage aplikacija, koja postoji na iOS i OS X operativnom sustavu, WhatsApp sinkronizira sve razgovore na vaše uređaje. Budući se aplikacija nalazi na OS X-u, podržava notifikacije, kratice na tipkovnici i slično.

WhatsApp u zadnje vrijeme sve brže raste. Objavili su kako su prešli milijardu korisnika tokom ove godine, za razliku od 700 milijuna koliko su ih imali prošle godine. Objavili su također, kako svi razgovori, poruke i sve što možete raditi u aplikaciji, osigurava posebna enkripcija . S preko milijardu korisnika, mogućnost potpune privatnosti je vrlo poželjna funkcija za mnoge korisnike.

Ovaj potez ukazuje na  realnu mogućnost zamjene iMessage usluge za WhatsApp u potpunosti, barem za korisnike koji često komuniciraju s korisnicima na drugim platformama. Iako OS X podržava proslijeđivanje poruka u svrhu komunikacije s korisnikom koji ne koristi iMessage, mogućnost korištenja jedne “centralne” usluge sa zaštitom privatnosti za mnoge je vrlo primamljiva.

WhatsApp za OS X i Windows dostupan je na Apple.com. Nakon preuzimanja aplikacije, otvorite aplikaciju na vašem smartphoneu ili tabletu i skenirajte QR kod kako biste sinkronizirali vaše uređaje.