Početna Novosti Zna se što će biti na ovogodišnjem WWDC-u?

Zna se što će biti na ovogodišnjem WWDC-u?

29.08.2018

Doslovno ne postoji aspekt ovogodišnjeg rujanskog Keynotea koji Gurman nije komentirao u svom najnovijem izvještaju. Ako niste ljubitelj spoilera i ne želite si kvariti iznenađenje, nemojte niti čitati ovaj članak…

Bloombergov novinar Mark Gurman, svima znan kao kralj spoilera, i njegova kolegica Debby Wu, odlučili su pokušat predvidjeti čitav Keynote. Mnogo su detalja najavili još ranije, ali sada vam donosimo čitav popis stvari za koje tvrde da će biti najavljene ovog rujna.

 - Tri iPhonea. Da, i dalje govorimo o tri različita uređaja. Dva naprednija iPhone X modela s 5,8-inčnim te 6,5-inčnim OLED zaslonom. Tu je i treći, „jeftiniji“, model 6,1-inčnog LCD zaslona te iPhone X dizajna.

 - Sve dugine boje. I o tome smo već pisali. Ako se glasine obistine, 6,1-inčni model mogao bi doći u svim zamislivim bojama. Crnoj, bijeloj, plavoj, crvenoj, narančastoj – kojoj god poželite. Ali aluminijski okvir neće biti u boji, nego klasičnog metalnog sjaja.

 

 

 - Geste. Sva tri modela mogla bi imati dobro nam znanu značajku upravljanja – Face ID – umjesto Touch ID-a. Najveći model mogao bi imati i podijeljeni zaslon, kojim bi se omogućilo gledanje sadržaja u dva stupca.

 - Imena. Kao što smo već pisali, Appleov kreativni odjel već je istrošio svu kreativnost kada je u pitanju smišljanje imena novih uređaja. Prema Gurmanu, ta tema izvor je stalnih napetosti u tvrtki. Za sada se čini da će OLED modeli biti kršteni kao iPhone Xs i iPhone Xs Plus.

 - Sve ostalo. Možda se to neće dogoditi u rujnu, ali nova generacija AirPodsa sigurno će biti predstavljena ove godine, uz Apple Watch 4, iPad Pro s Face ID-om i tanjim okvirom, te dugo očekivani bežični punjač AirPower.

To je sve što znamo i čemu se nadamo. Pozivnice se uskoro šalju. Prema svim indicijama, događaj će se održati 12. rujna, ali taj ćemo podatak tek potvrditi.

Izvor: iMagazin.hr