0 kom
X
Do besplatne dostave nedostaje vam 67,00 €
Početna Uvjeti kupnje

Uvjeti kupnje

Načini plaćanja

Uvjeti poslovanja

Dobro došli u iDucan.hr web trgovinu

Kao i u svakoj trgovini, slobodno razgledajte i upoznajte proizvode - bez obveze kupnje. Ako se odlučite za kupnju bilo kojeg proizvoda, najvažnije je znati da kupovinu u našoj trgovini obavljate na siguran način, bez ikakvog rizika za Vas i bez mogućnosti zlouporabe podataka i Vaše kreditne kartice. U našoj trgovini koristimo najsuvremeniju sigurnu uslugu automatske autorizacije - WSPay.

Osnovni pojmovi

U smislu ovih Općih uvjeta, Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom internet stranice Patruelis d.o.o., Fallerovo šetalište 2, 10 000 Zagreb (u daljnjem tekstu iDucan).
Ako su u podacima o Kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se Kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom Kupca. Kupcem se smatra osoba koja naručuje i plaća proizvod, a Primateljem se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe Kupca.

Osobni podaci i poslovna sposobnost

Prihvaćanjem Općih uvjeta Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda od iDucan-a, tj. za kupnju putem web shopa.
iDucan sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obveza. Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina.

Naručivanje

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektroničkog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili kao neregistrirani korisnik.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

kreditnom ili debitnom karticom za koju iDucan ima sklopljen ugovor o prihvaćanju

internet bankarstvom

općom uplatom

pouzećem

Narudžba se smatra zaprimljenom:

u slučaju plaćanja kreditnom karticom – u trenutku kada iDucan odobri potvrdu predautorizacije kreditne kartice Kupca na iznos narudžbe

u slučaju plaćanja internet bankarstvom i općom uplatom – u trenutku kada je iznos narudžbe vidljiv na transakcijskom računu.

pouzećem – u trenutku kada iDucan elektroničkim putem zaprimi narudžbu te ju telefonski ili e-mailom potvrdi.


U trenutku kada narudžba bude zaprimljena, iDucan će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen. Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, iDucan će obavijestiti Kupca da proizvod trenutačno nije raspoloživ te ga izvijestiti o roku u kojem je proizvod dobavljiv.
Ako je proizvod naručen, a kao način plaćanja odabran e-banking ili opća uplata, iDucan se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 1 radnog dana, ne uključujući subotu i nedjelju. Nakon isteka 1 radnog dana od primitka narudžbe, iDucan ne jamči raspoloživost proizvoda.

Kupnja

Postupak je vrlo jednostavan i sastoji se od samo nekoliko koraka. Imate mogućnost izbora željenih proizvoda, kao i dodavanja odgovarajućih povezanih proizvoda. Nakon odabira možete vidjeti pregled čitave narudžbe s cijenama i porezom, s podacima o načinu plaćanja i dostave. Posljednji korak predstavlja slanje konačne narudžbe.
U svakom trenutku, prije konačnog slanja, Vašu narudžbu možete mijenjati, povećati ili smanjiti, dodati bilo koji proizvod ili odustati od cjelokupne narudžbe. Kada pošaljete konačnu narudžbu, na Vašu e-mail adresu stići će automatski i potvrda narudžbe sa svim bitnim elementima, za Vašu osobnu evidenciju.

Cijene

Cijene vrijede za važeću narudžbu kakve jesu u vrijeme dostavljanja narudžbe.
Cijene u pregledima proizvoda ne sadrže troškove dostave, ali uključuju PDV.
iDucan zadržava pravo promjene cijena proizvoda bez prethodne najave.
Sve navedene cijene s ove iDucan stranice vrijede za kupnju u web shopu te se dostupnost i cijena proizvoda u poslovnicama može razlikovati od ovdje navedenog.
Cijene proizvoda izražene u kunama preračunate su prema fiksnom tečaju konverzije, 1 Euro = 7,53450 Kuna.

Unos cijena proizvoda vrši se ručno te je podložan mogućnosti nastanka greške zbog ljudskog faktora. Takve situacije su izvanredne te iDucan zadržava pravo odbiti sklapanje ugovora o prodaji odnosno isporuku proizvoda kupcu prema konkretnoj narudžbi. Kupac će biti pravovremeno obaviješten oko eventualnih izmjena i mogućnosti rješavanja situacije na obostrano zadovoljstvo.

Registracija korisnika

Tijekom biranja proizvoda, a prije slanja Vaše prve narudžbe možete se registrirati kao korisnik naše trgovine a možete obaviti kupnju i bez registracije.
Unos podataka za korisnika našeg WebShop-a je kratak i jednostavan. Unos Vaših korisničkih podataka obavljate samo jednom, prilikom prve kupovine ili prilikom prvog kreiranja korisničkog računa, a za svaku kasniju prijavu kao korisnik ove trgovine trebate samo korisničko ime (vaš unaprijed postavljeni e-mail) i zaporku (podaci koje korisnik sam određuje u postupku unosa svojih podataka). Sve svoje dane podatke možete i naknadno mijenjati.
Ako ste zaboravili svoju zaporku ili ste naišli na kakav problem ili nejasnoću, javite nam se e-mail porukom na adresu: [email protected].

Reklamacije

Reklamacije se zaprimaju isključivo uz predočeni račun i jamstveni list kao dokaz kupnje. Bez računa ne možemo prihvatiti reklamaciju.
U slučaju reklamacije proizvoda zbog nedostataka ili skrivenih mana proizvod je potrebno dostaviti na adresu servisnog centra: Patruelis d.o.o., Fallerovo šetalište 2, 10000 Zagreb ili nas kontaktirajte na e-mail: [email protected].

Nedostaci na proizvodima

iDucan ne odgovara Kupcu odnosno Primatelju za manje ogrebotine na proizvodima koje su nastale kao posljedica dostave robe putem dostavne službe ako ogrebotine ili manji nedostaci ne utječu na osnovna svojstva i upotrebljivost proizvoda.
iDucan ne odgovara Kupcu odnosno Primatelju ako tehničke mogućnosti opreme Kupca odnosno Primatelja nisu dovoljne za ispravno korištenje proizvodom kao i ako osobna svojstva Kupca odnosno Primatelja nisu dovoljna za upotrebu proizvoda.
U slučaju nedostataka na proizvodu Kupac može raskinuti ugovor samo ako je prethodno dao Prodavatelju naknadni primjereni rok za ispunjenje ugovora.

Povrat i raskid ugovora

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda te ste u skladu s člankom 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovorni za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

Kako biste ostvarili pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu Patruelis d.o.o., Fallerovo šetalište 2, 10 000 Zagreb ili elektroničkom poštom na adresu [email protected], u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom ili telefaksom.

Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva i ti slučajevi uključeni su u tablice u prilogu.

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Preporučujemo Vam da tijekom i nakon kupovine putem iDucan web trgovine obratite pozornost na sljedeće:

- dobro pogledate karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi na iDucan.hr prilikom izbora proizvoda

- ne preuzimate proizvod ako je ambalaža oštećena te dostavljaču skrenete pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati nama, jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenom ambalažom

- pregledate proizvod te nas, ako ima vidljivih oštećenja (npr. slomljen je dio, ogreben proizvod što je nastalo uslijed transporta ili skladištenja), što prije o istom obavijestite i vratite proizvod bez da ste ga koristili

- ako proizvod nema vidljivih oštećenja, pregledajte ga (npr. aktivirajte uređaj na struju ili bateriju) i ako niste zadovoljni možete ga vratiti, ali nemojte isti koristiti

Povrat robe ste dužni izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda .

Obavijest o primitku proizvoda za povrat primit ćete u roku od 10 dana putem e-maila. Povrat novčanih sredstava bit će odrađen najkasnije u roku od 7 radnih dana od datuma upućivanja obavijesti. Povrat se vrši na isti način na koji je izvršeno i plaćanje.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača dužni ste sami snositi izravne troškove povrata proizvoda ako koristite svoje pravo na jednostrani raskid ugovora.

iDucan odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama u skladu s propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

Uvjeti jamstva

Patruelis d.o.o. (u daljnjem tekstu PAT) prenosi kupcu jamstvo proizvođača za ispravno funkcioniranje proizvoda, od dana preuzimanja u trajanju od 12 mjeseci. PAT vršit će servisiranje opreme u jamstvenom roku isključivo u ovlaštenom servisu. PAT osigurat će rezervne dijelove za prodanu opremu u skladu s važećim propisima.

Ograničenje odgovornosti:

PAT prenosi prema Vama kao krajnjem kupcu jamstvo proizvođača za greške u izradi i materijalu. Jamstvo vrijedi jedino za nove proizvode isporučene prvom krajnjem kupcu od PAT-a ili ovlaštenog prodavača i to za vrijeme od JEDNE (1) GODINE od dana kupnje od strane prvog krajnjeg kupca. Odgovarajuće jamstvo za rezervne dijelove i module koje ste primili od PAT-a ili ovlaštenog prodavača vrijedi DEVEDESET (90) DANA ako su ugrađeni u ovlaštenom servisu. Za vrijeme jamstvenog roka PAT će besplatno popraviti (ili, po svom izboru, zamijeniti) sklopovlje obuhvaćeno jamstvom kod kojeg se utvrdi greška, pod uvjetom da ga vratite ispravno pakirano, ovlaštenom servisnom središtu, zajedno s vašim imenom, adresom, telefonskim brojem, opisom greške i dokazom o datumu kupnje.
Jamstvo ne vrijedi u slučaju da je po PAT-ovoj procjeni, greška na navedenom sklopovlju nastala pogrešnom upotrebom, zloupotrebom, vanjskim utjecajem (udarci, vibracije, kemijski utjecaji, vlaga, prašina, ekstremne temperature, štetna zračenja, neispravne strujne mreže, udari groma i sl.) ili kao posljedica popravka ili izmjene koji nisu izvršeni od strane ovlaštenog prodavača ili servisnog središta, ili ako je greška učinak normalnog habanja. U jamstvo nisu također uključeni potrošni materijali (tinte, toneri) te mediji za jednokratno pohranjivanje podataka. Nadalje, jamstvo ne vrijedi ako kupac ne ispuni svoje obveze. Troškove ispitivanja i mogućeg popravka snosi kupac u slučaju da se tijekom ispitivanja od strane PAT-a pokaže da se kupčev zahtjev iz jamstva odnosi na grešku koja nije uključena u jamstvo ili da je jamstveni rok istekao ili je proizvod ispravan.
PAT ne preuzima jamstvo za programsku podršku bilo koje vrste (uključujući pripadajuće priručnike i dokumentaciju), a osobito ne za kakvoću, funkcionalnost ili podesnost iste za određenu namjenu. Ovo ne dira u moguće obveze preuzete od PAT-a posebnim licencnim ugovorom.
NI U KOM SLUČAJU NE ODGOVARAJU NITI PAT, NITI BILO KOJI ČLAN PAT GRUPE ZA MOGUĆU IZRAVNU, NEIZRAVNU, SLUČAJNU, POSREDNU, NEPOSREDNU ILI DALJNJU ŠTETU. OSOBITO NE PREUZIMA NITI PAT NITI BILO KOJI ČLAN PAT GRUPE ODGOVORNOST ZA IZGUBLJENE PODATKE ILI PROGRAME, UKLJUČUJUĆI TROŠKOVE OBNAVLJANJA ILI UMNOŽAVANJA TAKVIH PODATAKA ILI PROGRAMA.

Pridržaj prava:

Cjelokupna programska podrška (bilo da je ugrađena u ROM ili drugo sklopovlje, ili je sadržana na nosiocima podataka) uključujući sve odnosne priručnike i dokumentaciju (dalje u tekstu: programska podrška) intelektualno je vlasništvo proizvođača i u potpunosti je pravno zaštićena. PAT ne prodaje programsku podršku, već je daje na korištenje. Cjelokupna zaštitna prava koja se tiču programske podrške zadržava proizvođač.
Programska podrška smije se koristiti samo na jednom računalu. Programska podrška sadržana u prodanom sklopovlju može biti korištena jedino s tim sklopovljem. Programska podrška ne smije biti (a) odvojena od sklopovlja u koje je ugrađena, ili (b) uz naknadu ili bez naknade, raspačavana, kopirana, prevođena, programski razbijana, korištena kao predložak, objedinjena s drugim programima, prilagođavana ili mijenjana.
Svi priručnici i dokumentacija intelektualno su vlasništvo proizvođača i u potpunosti su pravno zaštićeni. Oni ne smiju biti raspačavani ni u cijelosti ni djelomično, ustupljeni uz naknadu ili bez naknade, kopirani ručno ili elektronski, prevođeni ili umnožavani na bilo koji način.

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Uvjetima kupnje pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Facebook messenger (like page)
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel