0 kom
X
Do besplatne dostave nedostaje vam 67,00 €
Početna Zaštita osobnih podataka

Zaštita osobnih podataka

GLAVA I.  OPĆE ODREDBE

Članak 1.

Ovo su pravila privatnosti (dalje: „Pravila Privatnosti“) koje donosi Patruelis d.o.o., Zagreb, Fallerovo šetalište 2, OIB: 70733226778 (dalje: „Društvo“ ili „Mi“). Društvo u tom smislu ima položaj voditelja obrade Vaših osobnih podataka.

Članak 2.

Ova Pravila Privatnosti uređuju pitanje zaštite Vaših osobnih podataka kao i Vaše privatnosti ako ste se registrirali na naše internet stranice (www.iDucan.hr), ako ste izvršili kupnju, ako ste se prijavili na naš newsletter, ako ste naš poslovni partner ili ako ste zainteresirani za rad kod nas (dalje: „Vi“) ili ste komunicirali s nama ili posjetili naša prodajna mjesta. Ova Pravila privatnosti primjenjuju se samo na fizičke osobe odnosno njihove osobne podatke. U ovom ćete dokumentu pronaći informacije o osobnim podacima koje obrađujemo, na kojem temelju obrađujemo podatke, konkretne svrhe korištenja podataka, kome možemo proslijediti podatke i koja prava imate u vezi s obradom vaših osobnih podataka.

Članak 3.

Ova verzija Pravila Privatnosti primjenjuje se od dana 1. kolovoza 2022. godine.

 

GLAVA II.  OSOBNI PODACI

Koje osobne podatke obrađujemo?

Članak 4.

Kada koristite naše usluge prikupljamo različite vrste podataka kao što su vaše korisničko ime i lozinka, vaši kontakti i druge postavke. Pratimo artikle koje pregledavate u našoj internet trgovini i kojim uređajima, koja od naših ponuda, proslijeđena e-poštom vas zanima i prikupljamo dodatne podatke o vama, da bismo vam pokazali prilagođene ponude i da ih ubuduće poboljšamo. Ako kupite kod nas ili kreirate račun, također radimo s vašim imenom i prezimenom, vašim narudžbama i pojedinostima koje postavljate na vašem računu.

Članak 5.

Obradujemo sljedeće osobne podatke:

1)      Vaše identifikacijske podatke
Ime, prezime, datum rođenja, spol, korisničko ime, lozinku, broj osobne iskaznice, OIB;

2)      Vaše kontakt podatke
Kontakt adrese za dostavu i naplatu (ulica i kućni broj, mjesto, poštanski broj, država);
telefon, email adresa;

3)      Podatke nužne za potrebe izvršenja transakcija
IBAN; kod plaćanja karticama: vrsta kartice, broj kartice, mjesec isteka kartice, godina isteka kartice, kontrolni broj (CVV);

4)      Vaše postavke vezane uz korisnički račun
adrese i profil, postavke newslettera, popisi za kupovinu, proizvode koje gledate, ocjene proizvoda i usluga, ispunjene upitnike;

5)      Podatke o narudžbama
artikli, način dostave, način plaćanja

6)      Podatke o vašem ponašanju na web stranicama
koje artikle pretražujete, koje linkove kliknete, IP adresa s koje pristupate našim stranicama i geografska lokacija,  podaci o uređaju sa kojeg pristupate našim Internet stranicama kao što su operacijski sustav i verzija, razlučivost ekrana, korišteni preglednik i njegova verzija, kao i podatke dobivene iz kolačića (cookie) i sličnih tehnologija za prepoznavanje uređaja;

7)      Podatke o ponašanju čitanja poruka koje šaljemo
vrijeme otvaranja, IP adresa i tehnički podaci uređaja na kojem čitate poruke

8)      Podatke o korištenju pozivnog centra
zapisi telefonskih poziva, broj s kojeg ste zvali, vrijeme i trajanje poziva

9)      Podatke kod posjete prodajnog mjesta
snimke sustava video nadzora

10)   Podatke o zaposlenicima

 

U koju svrhu obrađujemo Vaše osobne podatke?

 

Članak 6.

Vaše osobne podatke obrađujemo u sljedeće svrhe:

1)      Kako bismo Vam omogućili korištenje naše usluge (registraciju i kupovinu putem Internet stranica – www.iDucan.hr ). U tom slučaju osnova za obradu Vaših osobnih podataka je sklapanje i izvršenje ugovora o uslugama;

2)      Kako bismo ispunili svoje zakonske dužnosti. U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je ispunjenje naše zakonske dužnosti;

3)      Kako bismo zaštitili svoje opravdane interese (primjerice kada je to nužno za provođenje sigurnosnih mjera). U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je naš legitimni interes;

 

Tko ima pristup Vašim osobnim podatcima?

 

Članak 7.

Vaše osobne podatke smatramo poslovnom tajnom te ih kao takve štitimo sukladno važećim zakonskim propisima i najboljoj praksi.

Treće osobe imaju pravo pristupa i obrade Vaših osobnih podataka samo u niže opisanim situacijama:

1)      Treći pružatelji usluga koji nam pružaju usluge potrebne za naše operativno poslovanje kao npr. računovodstvene, IT, poštanske i kurirske usluge, oglašavanje, tiskare, prevoditelji itd. U tom slučaju oni Vaše osobne podatke obrađuju isključivo sukladno našim uputama;

2)      Nadležna tijela kod provedbe nadzora nad zakonitošću poslovanja i postupanja. U tom slučaju oni Vaše osobne podatke obrađuju sukladno njihovim zakonskim ovlastima.

 

Članak 8.

Vaše osobne podatke ne prosljeđujemo u treće zemlje (izvan EU).

 

Kako štitimo Vaše osobne podatke?

 

Članak 9.

 Zaštita Vaših osobnih podataka nam je izuzetno važna. Neke od mjera zaštite koje provodimo su sljedeće:

1)      Implementacija pseudonimizacije baze podataka kad god je to moguće;

2)      Korištenje sigurnih metoda prilikom razmjerne Vaših osobnih podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa;

3)      Primjena suvremenih metoda zaštite i kontrole pristupa podatkovnim resursima koji sadrže osobne podatke;

4)      Kontinuirani nadzor nad svim resursima koji se koriste za obradu osobnih podataka.

 

 

Kroz koji period držimo Vaše osobne podatke?

 

Članak 10.

Za podatke gdje postoji zakonom definirani rok čuvanja, Vaše podatke čuvamo kroz taj period te ih brišemo u dodatnom periodu od godine dana.

Vaše osobne podatke, koje ste nam dali kao registrirani korisnik na našim Internet stranicama, obrađujemo dok se ne odjavite kao naš korisnik. Po odjavi prestaje uobičajena obrada Vaših podataka te iste brišemo u roku od 6 godina (period zastare od 5 godina uvećano za 1 godinu za brisanje) od Vaše posljednje kupnje. 

Ukoliko ste ispunili reklamacijski upitnik, Vaše podatke, kao i sam upitnik, čuvamo najmanje godinu dana od primitka reklamacije kako bi udovoljili našoj zakonskoj obvezi zaštite potrošača. Nakon proteka navedenog roka, Vaše osobne podatke, kao i sam upitnik, brišemo u roku od tri mjeseca. 

Vaše kontakt podatke za slanje newslettera čuvamo sve dok se ne odjavite s našeg servisa. U slučaju odjave, Vaše podatke brišemo u nama najkraćem mogućem roku. 

Ako ste naši poslovni partneri za koje ne postoji definirani zakonski rok čuvanja, držimo za cijelo vrijeme važenja ugovora kojeg imamo sklopljenog s Vama. Po prestanku ugovora, Vaše podatke brišemo u dodatnom periodu od 6 godina od prestanka ugovora (period zastare od 5 godina uvećano za 1 godinu za brisanje). 

Osobne podatke koje obrađujemo na temelju našeg legitimnog interesa, čuvamo sve dok postoji naš legitimni interes, te ih brišemo u periodu od 1 godine od prestanka našeg legitimnog interesa.

Osobne podatke koje obrađujemo na temelju Vaše suglasnosti, čuvamo sve dok imamo Vašu suglasnost. U slučaju povlačenja suglasnosti, iste brišemo u najkraćem, nama mogućem, roku. Ako je suglasnost dana na određeni period, onda nakon isteka tog perioda Vaše podatke brišemo u najkraćem, nama mogućem, roku.

Snimke dobivene putem video nadzornog sustava čuvamo najviše šest mjeseci ili duže ako su one izuzete kao dokaz u sudskom, upravnom, arbitražnom ili drugom postupku.

GLAVA III.  PRAVA ISPITANIKA

 

Članak 11.

Ovisno o svrsi obrade osobnih podataka, ispitanici imaju sljedeća prava sukladno važećim propisima o zaštiti osobnih podataka: 

·         pravo na pristup osobnim podacima

·         ispravak osobnih podataka

·         brisanje osobnih podataka koji nemaju potrebu za trajnom pohranom, u skladu sa zakonskim osnovama (zahtjev)

·         ograničenje obrade osobnih podataka, u skladu sa zakonskim osnovama

·         pravo podnošenja prigovora nadzornom tijelu (Agencija za zaštitu osobnih podataka). 

U slučaju da se odlučite koristiti jednim ili više od svojih gore navedenih prava, Društvo ima pravo provjeriti Vaš identitet, sve u svrhu zaštite Vaših osobnih podataka.

 

Kontakt za zaštitu osobnih podataka

 

Članak 12.

Zahtjevi, pritužbe ili upiti koji se odnose na obradu i zaštitu osobnih podatka  mogu se  uputiti na adresu elektroničke pošte [email protected]

Sukladno važećim zakonskim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka svaki zahtjev/upit bit će riješen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od zaprimanja.

Prilikom kontakta i postavljanja navedenih zahtjeva uložit ćemo razumne napore da potvrdimo vaš identitet i spriječimo neautoriziranu obradu osobnih podataka.

Članak 13.

Kontakt službenika za zaštitu osobnih podataka:

e-mail:  [email protected]

ili

putem pošte: Patruelis d.o.o., Fallerovo šetalište 2, 10000 Zagreb

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Uvjetima kupnje pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Facebook messenger (like page)
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel